Emirgan Sütiş
BLOG

Kaymağı seven mandayı yanında taşır!

Kaymağı seven mandayı yanında taşır!

Kahvaltı sofralarının ve tatlıların olmazsa olmazıdır kaymak. Hem lezzeti hem de içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde mutfağımızım vazgeçilmez lezzeti olmuştur. Biz, sizler için %100 doğal, kendi çiftçiliğimizde yetiştirdiğimiz mandalarımızdan elde ettiğimiz manda sütümüzden işin ehli ustalarımız sayesinde manda kaymağı hazırlayıp sunuyoruz.

Manda kaymağını evde kendi yapmak isteyenler için ise Margauxthecook’tan gelen çok özel bir reçetemiz var. Siz de kendi kaymağınızı kendiniz yapmak isterseniz manda sütümüzden yapabileceğiniz Margauxthecook’un kaymak tarifini deneyebilirsiniz. Margauxthecook’un güzel anlatımı ile tam kıvamında tutan manda kaymağı tarifini aşağıda paylaşıyoruz. Ayrıca Margauxthecook’un instagram sayfasından hem manda kaymağı hem de bol kaymaklı Victoria Sponge Cake tarifine ulaşabilirsiniz.

 

Eğer “Ben yapamam ama güzel yerim.” diyenlerdenseniz metnimizin altında bulunan linkten mobil uygulamamızı indirip, hemen sizin için hazırlamış olduğumuz manda kaymağını sipariş verebilirsiniz.

Şimdiden ellerinize sağlık…

Margauxthecook’tan manda kaymağı tarifi;

Şahane manda sütünden evde kaymak yapmak aslında çok kolay. İhtiyacımız olan güzel bir manda sütü ve bir büyük tencere... Gerisi sadece zaman. Özellikle evde kalmaya özen gösterdiğimiz bugünlerde eminim kendi kaymağınızı yapmak size de çok keyifli gelecek. Denemek isteyenler için işte mis gibi süt kokulu tarif burada.

Manda Kaymağı Yapımı:

 Malzemeler:

4 litre manda sütü

Yapılışı:

Manda sütünü geniş ağızlı (en az 30 cm) çapında mümkünse çelik bir tencereye alıp kaynatın.

Kaynamaya başladığında büyük bir kepçe yardımıyla sütü sürekli tencere içinde yukarıdan aşağıya döküp havalandırarak sütün yüzeyini iyice köpürtün. Bu işlemi en az 15-20 dakika devam ettirin. Daha sonra ocağın altını mum ışığı kadar kısık hale getirin ve en az bir hatta mümkünse bir buçuk saat kadar ağzını hiç kapatmadan kepçeyle hiç dokunmadan bu şekilde ısıtın.

Sürenin sonunda altını kapatın ve sütü mümkünse yerinden oynatmadan tamamen oda sıcaklığına gelmesini bekleyin (üç dört saat sürebilir).

Süt tamamen oda sıcaklığına geldiğinde yine üzerine hiçbir kapak kapatmadan ve süte dokunmadan sadece ocağın altını açın. Orta bir ateş yeterli olacaktır. Sütü bir kez daha kaynama noktasına getirin (fokurdamasına gerek yok). Bu sefer 1-2 dk. kaynadıktan sonra hemen altını kapatın.

Yine tamamen oda sıcaklığına gelene kadar hiç dokunmayın, üzerine kapak kapatmayın ve bekleyin.

Süt bir kez daha tamamen oda sıcaklığına geldiğinde bu sefer tenceresi ile olduğu gibi buzdolabına kaldırın. Yine kapağını örtmeden en az 7-8 saat hatta bir gece boyunca buzdolabında dinlendirin.

Sürenin sonunda tencereyi buzdolabından çıkarın dikkatlice saracağınız rulolara göre önce boydan sonra kenarlardan bıçakla biçimlendirin. Elinizle sütün içine doğru kaymağı sararak toplayın.

Ve hazır…

Afiyet olsun…

 

Sütiş Çiftliği App uygulamasını indirmek için;

https://www.sutis.com.tr/app/

Tariflere ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3ODUyMjc1ODIwMzQ0NjIx?igshid=1m05dw4nqa6w5&story_media_id=2457614513181131538

https://www.instagram.com/p/CIc5pdTAifr/?igshid=ghbe0573fgvl