Emirgan Sütiş
BLOG

Doç. Dr. Yavuz Dizdar ile Manda Sütü Hakkında Bilinmeyenler

Doç. Dr. Yavuz Dizdar ile Manda Sütü Hakkında Bilinmeyenler

Doç. Dr. Yavuz Dizdar ile Kırklareli Vize’de bulunan çiftliğimizi gezerek, mandalarımız ve manda sütü ile ilgili bilinmeyenler hakkında konuştuk.

Kırklareli Vize’de 50 dönüm arazi üzerine kurulan Sütiş Çiftliği’ne konuk olan Doç. Dr. Yavuz DİZDAR ile hem çiftliğimizi gezdik hem de manda ve manda sütü ile ilgili bilinmeyenler hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbetimizde manda sütüyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Dizdar manda sütünün aslında içeriğinde kendi kalitesini barındırmasından dolayı erişebileceğimiz en iyi süt olduğunun altını çizdi.

Doç Dr. Yavuz Dizdar mandaların, doğası gereği özgür hayvanlar olarak nitelendirilen ve yaşam tarzları nedeniyle dolaşan, gezen bir yapısı bulunduğunu aktardı. Manda sütünün diğer sütlere oranla yağlı olmasının nedenini mandaların özelliğinin yüksek olmasından ve mandaların yağ yapımı için normalde süt yapımına göre daha fazla kalori harcadıklarını dile getirdi.

İçerdiği yağ oranı bakımında akıllara alerji yapabilme olasılığının gelmesini Doç.Dr. Dizdar “Manda sütünden yapılmış ürün doğal kalma özelliğini koruyor. Bu hayvanın sütünü siz yapay olarak arttırmıyorsunuz, arttıramıyorsunuz. Manda sütünün özellikle böyle alerjiymiş ya da beslemek açısından avantajları bir yerde bundan geliyor. Ama bir yerde sütün zaten kendi kalitesi yüksek.” sözleriyle herhangi bir zararı olmadığını açıkladı.

Gerçekleştirdiğimiz sohbetimizde manda sütünün kalitesinin yanında lezzetli olmasına da değinen Doç. Dr. Dizdar, 1 yaşından itibaren anne sütü haricinde süt içebilecek çocukların da manda sütünü tüketebileceğini vurguladı.

Doç. Dr. Yavuz Dizdar ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbetimizin içeriğine aşağıdaki videomuzdan ulaşabilir ve manda ve manda sütü hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınıza Doç. Dr. Yavuz Dizdar’ın açıklamalarıyla cevap bulabilirsiniz.